Vollen, et kystområde i Asker og Oslofjorden, er et sted med mye historie. Her er det spor fra vikingtiden, etter hvert bosetting som begynte med landbruk og fiske. Det ble også et sted som drev med saltproduksjon, kalkproduksjon og ikke minst isproduksjon som en stor eksportartikkel.

Senere ble det båtbygging med kjente båtbyggere som Søren Gudmundsen, Johan Anker og Christian Jensen. Båtbyggeren Søren Gudmundsen er kjent for bygging av lystbåter og lærte opp Christian Jensen. Han fortsatte med både konstruksjon og produksjon. Polarskipet Maud ble konstruert og bygget av han i Vollen. Roald Amundsen brukte dette på sine polarferder. Christian Jensen slo seg sammen med Johan Anker og startet Anker og Jensen Båtbyggeri.

Johan Anker konstruerte raske seilbåter og med mange kongelige kunder i inn og utland. Kjent for Draken, som fortsatt er en seilbåt i bruk.

Vollen har vært og er et lite handelssentrum med varer og tjenester.
Bær og blomster har også vært en av de store næringene i Vollen og ikke minst er Askerbærene blitt kjent som det mest smakfulle bringebæret.